Deprem kabinleri içerisine neler koymalısınız?
Deprem de evdeyseniz neler yapmalısınız: Ailenizi korumak için ipuçları
Depremler evlerde önemli hasara neden olabilir ve aileleri riske atabilir. Neyse ki, evinizi daha fazla depremden kurtulmanızı sağlayacak ailenizi korumak için atabileceğiniz adımlar var.
1. Evinizin temelini koruyun: Evinizin temeli güvenli ve istikrarlı olduğundan emin olun. Herhangi bir zayıflık veya hasar belirtisi için profesyonel bir şekilde denetleyin.
2. Ağır Mobilyaları azaltın: Kitaplıklar ve şifoniyerler gibi ağır mobilyaları deprem kayışları veya cıvatalarla duvara sabitleyin. Bu, bir deprem sırasında devrilmelerini önlemeye yardımcı olacaktır.
3. Sismik kayışları takın: Sismik kayışlar, evinizin çatısını duvarlarına takan metal kayışlardır. Bu, bir deprem sırasında çatının çökmesini önlemeye yardımcı olacaktır.
4. Duvarlarınızı güçlendirin: Duvarlarınızı kontrplak veya çelik destek ile güçlendirin. Bu, bir deprem sırasında çökmelerini önlemeye yardımcı olacaktır.
5. Deprem Kepenkleri Takın: Deprem sırasında otomatik olarak kapanacak pencerelerinize ve kapılarınıza panjurları takın. Bu, evinizi uçan kalıntılardan korumaya yardımcı olacaktır.
6. Bir deprem vanası takın: Gaz hattınıza bir deprem vanası takın. Bir deprem meydana gelirse bu, gaz sızıntısını önleyerek otomatik olarak gazı kapatacaktır.
Bu adımları atarak, evinizi daha fazla depreme dayanıklı hale getirebilir ve ailenizi koruyabilirsiniz. Evinizi daha fazla depreme dayanıklı hale getirme konusunda herhangi bir sorunuz veya endişeniz varsa bir profesyonele danıştığınızdan emin olun.
Bir deprem hayatta kalma kitinde ne paketlenmeli: Kabininiz için temel malzemeler
Bir deprem hayatta kalma kiti, acil bir durumda kabininizde olması gereken önemli bir üründür. Aşağıdaki öğeleri içermelidir:
1. El feneri: Bir deprem sırasında karanlıkta gezinmek için bir el feneri gereklidir. Ekstra piller eklediğinizden emin olun.
2. Birinci Yardım Kiti: İlk yardım kiti bandaj, gazlı bez, antiseptik mendiller ve diğer tıbbi malzemeleri içermelidir.
3. Su: İçme ve sanitasyon için günde en az bir galon su saklayın.
4. Yiyecekler: Konserve yiyecekler, enerji çubukları ve yemek pişirmeden yenebilecek diğer bozulamayan diğer ürünleri içerir.
5. Radyo: Durum hakkında bilgi sahibi kalmak için pille çalışan bir radyo gereklidir.
6. Düdük: Gerekirse yardım için sinyal vermek için bir düdük kullanılabilir.
7. Battaniyeler: Battaniyeler acil bir durumda sıcaklık ve konfor sağlayabilir.
8. Giysiler: Soğuk hava veya ıslak koşullarda ekstra kıyafetler paketleyin.
9. Eşleştirmeler: Maçlar sıcaklık ve yemek pişirmek için bir ateş başlatmak için kullanılabilir.
10. Araçlar: Acil bir durumda ihtiyaç duyulabilecek çoklu araç, çekiç ve diğer araçları ekleyin.
11. Nakit: Elektrik kesintileri veya diğer acil durumlar durumunda elinizin altında biraz nakit alın.
12. Önemli Belgeler: Doğum sertifikaları, pasaportlar ve sigorta poliçeleri gibi önemli belgeleri su geçirmez bir kapta saklayın.
Bu eşyaları deprem hayatta kalma kitinizde bulundurarak, herhangi bir acil durum için hazırlıklı olabilirsiniz.